AJANKOHTAISTA

Distillation and Absorption 2022 – Toulousessa, Ranska – 18.–21.9.2022

Osallistuin 18.–21.9. Toulousessa järjestettävään Distillation and Absorption 2022 -konferenssiin, jonka yhteydessä pidimme EFCE Fluid Separation -työryhmän kokouksen. Matkalla minusta tuntui, että olen juuri Toulousessa ollut jo aika monta kertaa, milloin minkäkin...

Chemistry in Europe 2022-3

The third edition of the 2022 Chemistry in Europe.

KPS apurahat 2022

Kemian Päivien Säätiön apurahat on päätetty myöntää seuraaville 5 henkilölle: FM Juhana Aho, Helsingin yliopisto, 2 000 euroa FM Janne Frimodig, Jyväskylän yliopisto, 2 000 euroa FM Sini Irvankoski, Aalto yliopisto, 2 000 euroa FM Heta-Elisa Nieminen, Helsingin...

Elokuun uutiskirjeitä

August 2022 issue of the Brussels News Updates  

KEMIAN SEURAT

Finnish Chemical Societies

Kemian hyväksi -palkinto 2015 on myönnetty Kemia-lehden päätoimittajalle Leena Laitiselle. Nyt toisen kerran jaettu palkinto luovutettiin hänelle Kemian Päivillä 18.3.2015 Helsingin Messukeskuksessa.

Leena Laitinen on työssään pitänyt esillä kemian saavutuksia ja luonut alalle positiivista imagoa.

Hän valmistui kemian tekniikan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1988 ja työskenteli tutkijana ympäristöhallinnossa, kunnes innostus lehtityöhön vei hänet toimittajaksi Kemia-lehteen vuonna 1990.

Lehden päätoimittaja ja yrittäjä Laitisesta tuli vuonna 2002. Vuodesta 2006 hän on ollut myös toimitusjohtaja Kempulssi Oy:ssä, joka julkaisee Kemia-lehden lisäksi Uusiouutisia ja Työ Terveys Turvallisuus -lehteä.

Päätoimittajakaudellaan hän on laajentanut määrätietoisesti lehden näkökulmaa ja aihepiiriä. Monet suurta yleisöä kiinnostavat jutut ovat levinneet Kemia-lehdestä muihin medioihin ja edistäneet osaltaan alan tunnettuutta.

Nuoret tulevaisuuden tekijät ovat Laitisen mukaan tärkeä sidosryhmä lehdelle. ”Jaamme yhteistyökumppaniemme avulla lehteä vuosittain tuhansia kappaleita korkeakouluihin ja lukioihin. Lehteä jaetaan myös stipendinä uusille ylioppilaille, jotka kirjoittavat kemiasta laudaturin.”

Uusimpana hankkeena Laitinen on käynnistänyt Gust. Kompan rahaston tuella Kemia-lehden sähköisen arkiston laajentamisen ja lehden saattamisen tutkijoiden käyttöön.

”Olen todella iloinen siitä, että olen työssäni päässyt yhdistämään kiinnostukseni luonnontieteisiin ja kirjoittamiseen ja saanut osaltani viedä eteenpäin viestiä kemian monista saavutuksista”, Laitinen sanoo.

Näistä monista ansioista kemian alan yhteiskunnallisen merkityksen edistämisessä Leena Laitiselle myönnetään Kemian hyväksi -palkinto vuonna 2015.

Kemian hyväksi -palkinnon myöntävät Suomen Messusäätiön taloudellisella tuella Suomalaisten Kemistien Seura, Finska Kemistsamfundet, Kemiallisteknillinen Yhdistys ja Kemian Päivien Säätiö. Palkinto on 5 000 euroa. Palkinto myönnetään suomalaiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka toiminnallaan on edistänyt kemian teollisuutta, opetusta ja innovaatiotoimintaa sekä edistänyt alan yhteiskunnallista merkitystä.

Lisätietoja:
Kemian Päivien tiedotus, Heleena Karrus, heleena.karrus [at] kemianseura.fi, 010 4256 302
Leena Laitinen, leena.laitinen [at] kemia-lehti.fi, 040 577 8850.