AJANKOHTAISTA

Syyskuun uutiskirjeitä 2021

EuChemS Brussels News Updates, September 2021

EuChemS Newsletter Chemistry In Europe-2021-3

NEWSLETTER       Editorial Slavica Ražić Chair of EuChemS Division of Analytical Chemistry and member of the EuChemS Executive Board  Péter G. Szalay Chair of EuChemS Division of Computational and Theoretical Chemistry and member of the EuChemS...

Elokuun uutiskirjeitä 2021

EuChemS Brussels News Updates, August 2021                       On 8 July 2021, ECHA integrated 8 new chemical substances to its Candidate List. The list contains substances of high concern that may harm humans...

KEMIAN SEURAT

Finnish Chemical Societies

Kemian hyväksi -palkinto 2015 on myönnetty Kemia-lehden päätoimittajalle Leena Laitiselle. Nyt toisen kerran jaettu palkinto luovutettiin hänelle Kemian Päivillä 18.3.2015 Helsingin Messukeskuksessa.

Leena Laitinen on työssään pitänyt esillä kemian saavutuksia ja luonut alalle positiivista imagoa.

Hän valmistui kemian tekniikan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1988 ja työskenteli tutkijana ympäristöhallinnossa, kunnes innostus lehtityöhön vei hänet toimittajaksi Kemia-lehteen vuonna 1990.

Lehden päätoimittaja ja yrittäjä Laitisesta tuli vuonna 2002. Vuodesta 2006 hän on ollut myös toimitusjohtaja Kempulssi Oy:ssä, joka julkaisee Kemia-lehden lisäksi Uusiouutisia ja Työ Terveys Turvallisuus -lehteä.

Päätoimittajakaudellaan hän on laajentanut määrätietoisesti lehden näkökulmaa ja aihepiiriä. Monet suurta yleisöä kiinnostavat jutut ovat levinneet Kemia-lehdestä muihin medioihin ja edistäneet osaltaan alan tunnettuutta.

Nuoret tulevaisuuden tekijät ovat Laitisen mukaan tärkeä sidosryhmä lehdelle. ”Jaamme yhteistyökumppaniemme avulla lehteä vuosittain tuhansia kappaleita korkeakouluihin ja lukioihin. Lehteä jaetaan myös stipendinä uusille ylioppilaille, jotka kirjoittavat kemiasta laudaturin.”

Uusimpana hankkeena Laitinen on käynnistänyt Gust. Kompan rahaston tuella Kemia-lehden sähköisen arkiston laajentamisen ja lehden saattamisen tutkijoiden käyttöön.

”Olen todella iloinen siitä, että olen työssäni päässyt yhdistämään kiinnostukseni luonnontieteisiin ja kirjoittamiseen ja saanut osaltani viedä eteenpäin viestiä kemian monista saavutuksista”, Laitinen sanoo.

Näistä monista ansioista kemian alan yhteiskunnallisen merkityksen edistämisessä Leena Laitiselle myönnetään Kemian hyväksi -palkinto vuonna 2015.

Kemian hyväksi -palkinnon myöntävät Suomen Messusäätiön taloudellisella tuella Suomalaisten Kemistien Seura, Finska Kemistsamfundet, Kemiallisteknillinen Yhdistys ja Kemian Päivien Säätiö. Palkinto on 5 000 euroa. Palkinto myönnetään suomalaiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka toiminnallaan on edistänyt kemian teollisuutta, opetusta ja innovaatiotoimintaa sekä edistänyt alan yhteiskunnallista merkitystä.

Lisätietoja:
Kemian Päivien tiedotus, Heleena Karrus, heleena.karrus [at] kemianseura.fi, 010 4256 302
Leena Laitinen, leena.laitinen [at] kemia-lehti.fi, 040 577 8850.