Toukokuun uutiskirjeitä 2021

Huhtikuun uutiskirjeitä 2021

EuChemS Brussels News Updates, April 2021

Finntesting -yhdistyksen kevätseminaari ja jäsenkokous

FINNTESTING-YHDISTYKSEN KEVÄTSEMINAARI Mittausepävarmuuden arviointi MUkit-ohjelmalla Aika:         Maanantai 31.5.2021 klo 09.30 Paikka:     Webinaari Microsoft Teams -yhteydellä Ilmoittaudu tilaisuuteen lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen...

KEMIAN SEURAT

Finnish Chemical Societies

Kemian kansalliskomitea

Kemian kansalliskomitea on koordinointivastuussa Kemian Seurojen (Suomalaisten Kemistien Seura, Kemiallisteknillinen yhdistys, Finska Kemistsamfundet) kansainvälisestä toiminnasta ja yhteydenpidosta kansainvälisiin kemian järjestöihin. Kemian kansalliskomitea on yksi 37 kansalliskomiteasta, joita Suomen Tiedeakatemiat koordinoi. Komitean muodostavat Seurojen puheenjohtajat ja varajäseniksi nimetyt varapuheenjohtajat. Suomalaisten Kemistien Seuran toiminnanjohtaja toimii kemian kansalliskomitean sihteerinä. Kemian kansalliskomitea ehdottaa edustajia kansainvälisten järjestöjen yleiskokouksiin, jaostoihin ja työryhmiin. Toimielimiin, kuten järjestöjen hallituksiin ja IUPACin jaostoihin, valinta tapahtuu vaalien kautta. Osallisuus kansainväliseen järjestötoimintaan edistää Suomen kemian tunnettuutta maailmalla ja kemian alan kansainvälistä yhteistyötä.

Tavoite

Komitean ensisijainen tavoite on toimia kansallisena yhteyslinkkinä kemian alan kansainväliseen järjestötoimintaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa toimintaa Suomen Tiedeakatemioiden kautta. Komitea raportoi toiminnastaan Suomen Tiedeakatemioille.

Edustus komiteoissa

Komitealla on edustajia kolmessa kansainvälisessä kemian järjestössä: IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry), EuChemS (the European Chemical Society) ja EFCE (European Federation of Chemical Engineering).

Kansainvälisiin kokouksiin osallistuvat edustajat (linkki edustajiin) raportoivat kokousten sisällöstä Kemian Seurojen verkkosivuilla (linkki kv matkakertomuksiin) sekä Kemia-lehdessä.

IUPAC

IUPAC on kemian alan maailman järjestö, joka vastaa kemian alan kielen ja suureiden standardisoinnista.

EuChemS

EuChemS on Euroopan kansallisten kemian seurojen kattojärjestö.

EFCE

EFCE edustaa eurooppalaisia kemianinsinöörejä.