AJANKOHTAISTA

Chemistry in Europe 2022-3

The third edition of the 2022 Chemistry in Europe.

KPS apurahat 2022

Kemian Päivien Säätiön apurahat on päätetty myöntää seuraaville 5 henkilölle: FM Juhana Aho, Helsingin yliopisto, 2 000 euroa FM Janne Frimodig, Jyväskylän yliopisto, 2 000 euroa FM Sini Irvankoski, Aalto yliopisto, 2 000 euroa FM Heta-Elisa Nieminen, Helsingin...

Elokuun uutiskirjeitä

August 2022 issue of the Brussels News Updates  

EFCE e-newsletter August 2022

Latest issue: August 2022 Highlights in the newsletter include: a report from the latest Spotlight Talks webinar series, held in April a look ahead to the upcoming DECHEMA Jahrestagung, together with the 13th ESBES symposium, in September plans for the second European...

KEMIAN SEURAT

Finnish Chemical Societies

Kemian Seurojen palkinto 2015 on myönnetty Helsinki Chemicals Forumin pääsihteeri Hannu Vornamolle hänen suurista ansioistaan suomalaisen kemian ja kemian teollisuuden edistäjänä.

Palkinto luovutettiin Hannu Vornamolle Kemian Päivillä 18.3.2015.

Hannu Vornamo on tehnyt pitkän työuran Työterveyslaitoksen ja Kansanterveyslaitoksen tutkijana, ministeriön virkamiehenä, Kemira Oyn johtajana ja lopuksi Kemianteollisuus ryn toimitusjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Helsinki Chemicals Forumin pääsihteerinä. Vornamolla on ollut lukuisia luottamustehtäviä kemian teollisuudessa – mm. Ekokem Oyn hallituksessa, teollisuuden ja talouselämän järjestöissä Suomessa, mm. Taloudellisen tiedotustoimiston hallituksessa, Johtamistaidon opiston hallituksessa, Suomen standardisoimisliiton hallituksessa, ministeriöiden työryhmissä kuten valtioneuvoston kemikaalivirasto-yhteistyöryhmän ja TEMin biotaloustyöryhmän jäsenenä. Vornamon luottamustoimet ulottuvat myös kansainvälisiin tehtäviin kuten jäsenyyksiin Euroopan kemianteollisuuden CEFIC’in ja European Industrial Research Management Associationin hallituksissa. Vornamo on myös antanut aikaansa ja osaamistaan tieteellisiin yhteisöihin ja hän on pitkäaikainen Helsingin yliopiston Kemian laitoksen johtoryhmän jäsen, VERIFINin johtokunnan jäsen ja hän toiminut mm. VTT Tieteellisen Neuvottelukunnan puheenjohtajana ja Tekniikan museon ja Heurekan valtuuskunnissa.

Hannu Vornamon ansiot työnsä perusteella kemian teollisuuden ja teollisuuden järjestöjen edistäjänä ovat suuret. Kuten yllä olevasta luettelosta näkyy, hänellä on riittänyt voimia moniin luottamustehtäviin päivätyön ulkopuolella. Vornamo tunnetaan tarmokkaana henkilönä, joka toimii aktiivisesti kaikissa elimissä, joissa hän on mukana. Mikä tärkeintä, hän aina ajaa kemian etua ja pitää kemian asiaa kirkkaana esillä.

Kemian Seurojen palkinto on taiteilija Pirkko Nukarin pronssiveistos Varpuspöllö. Pirkko Nukari on osallistunut moniin näyttelyihin, viimeaikaisista näyttelyistä mainittakoon Tasavallan presidentin kutsunäyttely Kultarannassa 2013.

Lisätietoja:
Kemian Päivien tiedotus, Heleena Karrus, heleena.karrus [at] kemianseura.fi, 010 4256 302
Hannu Vornamo, hannu.vornamo [at] elisanet.fi, 040 5004785