Retket

Kerho on vieraillut perustamisestaan lähtien lähistöllä sijaitsevissa kemiaan jotenkin liittyvissä kohteissa säännöllisesti. Tutustumisretkiä on tehty siinä määrin, että uusien vierailukohteiden löytäminen on varsin haastava tehtävä johtokunnalle. Retkien yhteismäärä kulttuuri- ja virkistysretket mukaanluettuina on koko kerhon historiassa yli sata. Retket on yleensä tehty linja-autolla, mutta mm. vesibussiretket Saaristomeren tutkimusasemalle Seiliin 1996 ja Saaristomeren Kansallispuiston luontokeskukseen Dragsfjärdin Kasnäsiin 1999 olivat erityisen suosittuja. Myös vuonna 2001 tehtiin vesibussiretki Paraisten kalkkitehtaalle ja elokuussa 2011 Pikku-Pukin saarelle. Muita vesille suuntautuneita retkiä ovat olleet mm. vuonna 2008 tehty risteily Loistokarille s/s Ukkopekalla ja kesällä 2012 venekyydillä tehty vierailu Rosalan Viikinkikeskukseen ja Bengtskärin majakalle. Pidempi kahden yön retki tehtiin 33 henkilön voimin yhdessä KSÅn kanssa vuonna 2016 Ytterbyhyn. Matkaan lähdettiin Turusta laivalla kohti Tukholmaa. Ruotsin puolella matkustettiin ensin Vaxholmiin Bogesundin linnan retkeilymajalle ja sitten Ytterbyhyn kaivoksille bussilla. Ytterbystä palattiin vielä uudelleen Vaxholmiin tutustumaan linnoitussaareen. Lopuksi oli vapaata aikaa kierrellä Tukholmassa ennen kuin palattiin takaisin Turkuun laivalla. Elokuussa 2017 tehtiin jälleen suosittu laivaretki M/S Kökar -laivalla Örön linnakesaarelle, johon osallistui myös yli 30 henkilöä.

Linja-autolla tutustumisretkiä on tehtyä mm. vuonna 2014 Fiskarsin Ruukkiin, jossa osallistuimme opastetulle kierrokselle ja tutustuttiin paikallisiin työpajoihin. Seuravana vuonna matkustimme Hyvinkälle ja tutustuimme Suomen Rautatiemuseoon, jossa oli käynnissä Unelmat Liikkeelle – Eläköön Interrail -näyttely. Myös Wanhat Saabit kokoontuivat Rautatiemuseon pihassa kyseisenä päivänä. Vuonna 2018 matkustimme Rymättylän Röölään maistelemaan omenakuohuviinejä Brinkhalls Sparkling wineryyn sekä tutustuttiin Rymättylän silliperinteeseen. Osallistuimme myös Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlahuipentumaan Kemia-iltaan Heurekassa marraskuussa 2019.

Kulttuuriretki järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2000 ja se suuntautui kansallisoopperaan katsomaan ja kuuntelemaan Mozartin Don Giovannia. Kulttuurin nälkä on kemistien keskuudessa huomattava, mistä kertoo se, että ensimmäinen kulttuuriretki oli loppuun varattu jo ennen kuin virallinen ilmoitus siitä ehti ilmestyä, ja linja-autossa oli vain yksi vapaa paikka äkillisen sairastumisen vuoksi. Suosittuja ovat olleet myös Tampereelle suuntautuneet retket. Esimerkiksi vuoden 2005 alussa Tampereen Teatteriin tehdyllä retkellä linja-auto oli viimeistä paikkaa myöten täysi, eikä vuoden 2008 tammikuussa Tampere-talon Riverdance-esitykseen suunnanneessa bussissakaan montaa tyhjää istuinta ollut. Helsingin Kansallisoopperaan matkattiin katsomaan erittäin suosittua ja loppuunmyytyä – Oopperan Kummitus -musikaali vuonna 2016 täyden 50 henkilön ryhmällä.

Jalkapatikalla tai omalla kyydillä on käyty vierailemassa ja virkistymässä lähikohteissa, kuten vuonna 2008 luontoretkellä Ruissalossa, vankilakierroksella Kakolassa ja viininmaisteluiltaa viettämässä Viinille-ravintolassa. Linnateatterissa käytiin vuoden 2009 tammikuussa katsomassa Luolamiestä ja uudelleen vuoden 2012 marraskuussa katsomassa Kalsarimiehiä. Turun Kaupunginteatterissa kävimme vuonna 2013 seuraamassa Rocky Horror Showta. Alkuvuodesta 2014 kuuntelimme Turun konserttitalolla ABBA 40 Anniversary Tour -konserttia ja loppuvuodesta osallistuimme Turun linnan Kummituksia, kidutusta ja kuolemaa –kierrokselle. Linnanteatterissa käytiin jälleen vuonna 2015 katsomassa Otto vai pano -esitystä.

Tässä vain muutamia esimerkkejä Turun Kemistikerhon lukuisista retkistä.