Retket

Kerho on vieraillut perustamisestaan lähtien lähistöllä sijaitsevissa kemiaan jotenkin liittyvissä kohteissa säännöllisesti. Tutustumisretkiä on tehty siinä määrin, että uusien vierailukohteiden löytäminen on varsin haastava tehtävä johtokunnalle. Retkien yhteismäärä kulttuuri- ja virkistysretket mukaanluettuina on koko kerhon historiassa yli sata. Retket on yleensä tehty linja-autolla, mutta mm. vesibussiretket Saaristomeren tutkimusasemalle Seiliin 1996 ja Saaristomeren Kansallispuiston luontokeskukseen Dragsfjärdin Kasnäsiin 1999 olivat erityisen suosittuja. Myös vuonna 2001 tehtiin vesibussiretki Paraisten kalkkitehtaalle ja elokuussa 2011 Pikku-Pukin saarelle. Muita vesille suuntautuneita retkiä ovat olleet mm. vuonna 2008 tehty risteily Loistokarille s/s Ukkopekalla ja kesällä 2012 venekyydillä tehty vierailu Rosalan Viikinkikeskukseen ja Bengtskärin majakalle.

Kulttuuriretki järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2000 ja se suuntautui kansallisoopperaan katsomaan ja kuuntelemaan Mozartin Don Giovannia. Kulttuurin nälkä on kemistien keskuudessa huomattava, mistä kertoo se, että ensimmäinen kulttuuriretki oli loppuun varattu jo ennen kuin virallinen ilmoitus siitä ehti ilmestyä, ja linja-autossa oli vain yksi vapaa paikka äkillisen sairastumisen vuoksi. Suosittuja ovat olleet myös Tampereelle suuntautuneet retket. Esimerkiksi vuoden 2005 alussa Tampereen Teatteriin tehdyllä retkellä linja-auto oli viimeistä paikkaa myöten täysi, eikä vuoden 2008 tammikuussa Tampere-talon Riverdance-esitykseen suunnanneessa bussissakaan montaa tyhjää istuinta ollut.

Jalkapatikalla tai omalla kyydillä on käyty vierailemassa ja virkistymässä lähikohteissa, kuten vuonna 2008 luontoretkellä Ruissalossa, vankilakierroksella Kakolassa ja viininmaisteluiltaa viettämässä Viinille-ravintolassa. Linnateatterissa käytiin vuoden 2009 tammikuussa katsomassa Luolamiestä ja uudelleen vuoden 2012 marraskuussa katsomassa Kalsarimiehiä. Tässä vain muutamia esimerkkejä Turun Kemistikerhon lukuisista retkistä.