Etusivu

Turun Kemistikerho ry

Turun Kemistikerho on Turun alueella asuvien Suomalaisten Kemistien Seuran (SKS) jäsenten välinen yhdistys, joka emoseuransa tavoin pyrkii edistämään kemiaa sekä kemistien yhteisöä ja yhteyttä. Jäseniä Kerholla on yli 300. Kerho järjestää vuosittain runsaasti tapahtumia, joista jokavuotisia ovat syys- ja kevätkokoukset, Gadolinin päivä sekä yleensä kevääseen ajoittuvat kulttuuri- ja kevätretket.

Suomalaisten Kemistien Seura on suomenkielisten (ja alkujaan myös suomenmielisten) kemistien muodostama tieteellinen yhdistys, joka on perustettu v. 1919. Perustajajäseniä oli alkujaan 11, josta jäsenmäärä on kasvanut vajaaseen 3000:een. Seura järjestää esitelmätilaisuuksia, retkiä ym. toimintaa talvikauden aikana Helsingin alueella lähes kuukausittain. SKS:n jäsenet saavat jäsenetuna mm. jäsentiedotteet ja Kemia-Kemi-lehden (joka on ainoa kemian alan varteenotettava lehti Suomessa, 7 numeroa/vuosi) sekä jäsenhintaan lukuisia sanastoja ja tieteellisiä lehtiä. Lisäksi SKS järjestää mm. Kemian Päivät ja täydennyskoulutuskursseja. SKS:lla on ympäri maata 9 paikallisyhdistystä, joista vanhin on v. 1945 perustettu Turun Kemistikerho ry.

Kemistien seurakentässä toteutettiin merkittävä rakenteellinen uudistus, kun aiemmin kemianseurojen kattojärjestönä toiminut Suomen Kemian Seura lakkautettiin 31.3.2013. Sen jäsenseurat Suomalaisten Kemistien Seura (SKS), Kemiallisteknillinen Yhdistys (KTY) ja Finska Kemistsamfundet (FKS) jatkavat toimintaansa itsenäisinä yhdistyksinä ja tiivistävät yhteistyötään.