Samuli

3 toukokuun, 2022

Kevätretki ja kevätkokous Kuopiossa 14 – 15.5.2022

Itä-Suomen kemistiseura järjestää kevätretken ja sääntömääräisen kevätkokouksen Kuopiossa 14.–15.5, jota varten seura on vuokrannut mökin Kuopiosta (Airakselantie 1149 B, 71940 Airaksela).

Kevätretki on seuran nykyisille ja uusille jäsenille maksuton. Seuraan kuulumattomilta henkilöiltä peritään 20 € mökille tulosta. Seura myös kustantaa jäsenille matkustamisen tapahtumaan seuran jäsenalueelta (Pohjois-Karjala, Pohjois- ja Etelä-Savo) edullisimman kulkutavan mukaisesti. Mökillä tarjotaan aamu- ja iltapalat sekä pientä purtavaa.

Lauantaina 14.5 klo 15:00 käymme syömässä yhdessä Kuopion keskustassa omakustanteisesti, josta siirrymme yritysvierailulle Iso-Kallan panimolle. Seura kustantaa jäsenilleen panimokierroksen (hinta seuran ulkopuolisille 20 €). Tämän jälkeen ohjelmassa on vapaamuotoista seurustelua vuokratulla mökillä, jonne liikutaan Kuopiosta yhteisillä autokyydeillä. Kevätkokous pidetään sunnuntaina klo 15.00 vuokramökillä.

Kevätkokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiakohdat:

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja tarvittaessa ääntenlaskijoiden (2) valinta

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

5. Vuoden 2021 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja toiminnantarkastajien lausunnon esittäminen

6. Tilinpäätöksen vahvistaminen sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2021 johtokunnalle

7. Kokouksen päättäminen

Ilmoitathan osallistumisestasi viimeistään 10.5. osoitteeseen  samuli.pekkinen91@gmail.com. Mahdolliset kysymykset löytävät perille saman sähköpostin kautta.

Samuli

7 marraskuun, 2021

Itä-Suomen kemistiseuran sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 20.11.2021 alkaen klo 18.00 ja kokouksen jälkeen jatkamme illanviettoa perinteisten pikkujoulujen merkeissä!

Kokous ja juhlat pidetään Joensuun Jääkarhujen Karhu-salissa (Mäntyniementie 1, 2. kerros), jossa on mahdollisuus myös saunomiseen rannekkeella. Jos et pääse paikan päälle, voit osallistua kokoukseen myös videoyhteydellä viestin lopussa olevan linkin kautta.

Juhlien yhteydessä tarjoamme vuodenaikaan sopivaa ruokaa ja juotavaa. Tapahtuma on jäsenille ilmainen, mutta seuran ulkopuoliset ovat myös tervetulleita 2 euron pääsymaksun hintaan. Seura avustaa Joensuun ulkopuolelta tulevia jäseniään matkakustannuksissa. Mikäli haluat seuran kustantaman saunarannekkeen, lähetäthän mahdollisimman pian viestiä: miakvl@gmail.com. Lisätietoja matkakustannuksista, kysymykset ja allergiatiedot voi myös lähettää samaan osoitteeseen.

Tulethan paikalle vain terveenä.

Tervetuloa!


Syyskokouksen esityslista:

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja ääntenlaskijoiden (2) valinta
3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
5. Johtokunnan puheenjohtajan ja muiden jäsenten valinta toimikaudelle 2022
6. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta toimikaudelle 2022
7. Johtokunnan laatiman seuran toimintasuunnitelman ja siihen liittyvän talousarvion vahvistaminen toimikaudelle 2022
8. Varsinaisten, nuorten ja kannattajajäsenten vuosittaisten jäsenmaksujen sekä kannattajajäsenten kertakaikkisen jäsenmaksun määrääminen
9. Kokouksen päättäminen.


Linkki Teams-kokoukseen: https://bit.ly/31J6MUB

Syyskokous 2020

Itä-Suomen kemistiseuran sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 28.11.2020 klo 18.00 alkaen. Kokous järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti vain videoneuvotteluna, ja siihen voi osallistua etänä Microsoft Teamsin kautta tästä linkistä. Kokouslinkki on lähetetty myös kaikille jäsenillemme sähköpostilla. Tervetuloa!

Syyskokouksen esityslista:

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja ääntenlaskijoiden (2) valinta

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

5. Johtokunnan puheenjohtajan ja muiden jäsenten valinta toimikaudelle 2021

6. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta toimikaudelle 2021

7. Johtokunnan laatiman seuran toimintasuunnitelman ja siihen liittyvän talousarvion vahvistaminen toimikaudelle 2021

8. Varsinaisten, nuorten ja kannattajajäsenten vuosittaisten jäsenmaksujen sekä kannattajajäsenten kertakaikkisen jäsenmaksun määrääminen

9. Kokouksen päättäminen.

Pikkujoulut ja Syyskokous 2019

Itä-Suomen kemistiseuran sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 14.12.2019 alkaen klo 18.00 ja kokouksen jälkeen illanviettoa jatketaan perinteisten pikkujoulujen merkeissä! Tapahtuma pidetään Joensuun Metsäkeskuksen kokous- ja juhlatiloissa (Siltakatu 20 B, 4. kerros), jossa on mahdollisuus myös saunomiseen. Jos et pääse paikan päälle, voit osallistua kokoukseen myös videoyhteydellä oheisen linkin kautta. Linkki on lähetetty jäsenille myös sähköpostitse kokouskutsun yhteydessä.

Seura kustantaa tapahtumaan osallistuville kuopiolaisille jäsenilleen bussimatkat Kuopiosta Joensuuhun ja takaisin. Mikäli tarvitset yöpymispaikkaa, yritämme parhaamme mukaan järjestää myös majoituksen. Ilmoitathan sähköpostitse mahdollisimman pian, mikäli tarvitset kyytiä tai majoituspaikkaa (miakvl@gmail.com). Tapahtuma on jäsenille ilmainen, mutta seuran ulkopuoliset ovat myös tervetulleita 2 euron pääsymaksun hintaan.

Juhlien yhteydessä tarjoamme vuodenaikaan sopivaa ruokaa ja juotavaa. Jos sinulla on allergioita niin ilmoitathan myös niistä. Tervetuloa!

Syyskokouksen esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja ääntenlaskijoiden (2) valinta
 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
 5. Johtokunnan puheenjohtajan ja muiden jäsenten valinta toimikaudelle 2020
 6. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta toimikaudelle 2020
 7. Johtokunnan laatiman seuran toimintasuunnitelman ja siihen liittyvän talousarvion vahvistaminen toimikaudelle 2020
 8. Varsinaisten, nuorten ja kannattajajäsenten vuosittaisten jäsenmaksujen sekä kannattajajäsenten kertakaikkisen jäsenmaksun määrääminen
 9. Kokouksen päättäminen.

Yleisötilaisuus: Kemian kierto – kiertotalous ja biomateriaalit

Itä-Suomen kemistiseura järjestää Suomalaisten kemistien seuran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi maanantaina 28. lokakuuta 2019 kaikille avoimen, kiertotaloutta ja biopohjaisia materiaaleja käsittelevän yleisöluennon. Tilaisuudessa esiintyvät Kemian ja ympäristötekniikan asiantuntija Tiina Rasilainen (Apila Group) sekä Senior Manager Sanna Valkonen (UPM Biochemicals).

Tilaisuus pidetään maanantaina 28.10. Joensuussa, Itä-Suomen yliopiston Futura-rakennuksen salissa F100.

TILAISUUDEN OHJELMA:

klo 17.30 – 18.15 Tiina Rasilainen, Apila Group

Renkaita vedessä – käytetyt autonrenkaat vedenpuhdistajina

Suomessa poistuu vuosittain käytöstä 55 000 tonnia autonrenkaita. Niiden sisältämä kumimateriaali on arvokas raaka-aine, joka soveltuu moniin kiertotalouden ratkaisuihin. Eräs toimivaksi havaittu käyttökohde on erilaiset valuma- ja jätevesien puhdistusratkaisut, sillä renkaista valmistettu leike poistaa vedestä tehokkaasti ja turvallisesti ravinteita, kuten fosforia ja typpeä. Uusia sovelluskohteita ollaan etsimässä esim. teollisuusjätevesien puhdistamisesta.

klo 18.15 – 19.00 Sanna Valkonen, UPM Biochemicals:

Lingiinin monet mahdollisuudet

Lingiini on täysin biopohjainen sidosaine, jota on kaikissa kasveissa ja erityisesti puissa – lingiiniä voi olla jopa 30 % biomassasta. Lingiiniä saadaan sellukeiton ohessa syntyvästä mustalipeästä. Nykyisin valtaosa siitä poltetaan energiaksi. Lingiini on monipuolisuutensa ja kemiallisten ominaisuuksiensa vuoksi erinomainen biopohjainen vaihtoehto korvaamaan fossiilisia raaka-aineita. Lingiiniä käytetään yhä enemmän erilaisissa teollisuuden sovelluksissa, kuten hartseissa. liimoissa, biomuoveissa ja polyuretaaneissa. UPM kehittää ja testaa aktiivisesti teknologioita teollisen mittakaavan konseptien löytämiseksi, josta esimerkkinä UPM:n kehittämä ja kaupallistama ympäristöystävällinen liimausteknologia, jossa puolet vanerin valmistuksessa tarvittavasta öljypohjaisesta fenolista korvataan lingiinillä.

Tilaisuutta ennen tarjolla kahvia sekä Kemia-lehden juhlanumeroita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtuma myös facebookissa:

MUKANA TAPAHTUMASSA:

Suomalaisten kemistien seura: https://suomalaistenkemistienseura.fi

Kevätkokous 2019

Itä-Suomen kemistiseuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina 27.4.2019  klo 15.00 alkaen.  Kokouspaikkana toimii Pikkumökki Kolilainen (osoite: Mustarintasentie 12, Lieksa). Kokous järjestetään myös videokonferenssina, joten mikäli et pääse paikan päälle, voit osallistua kokoukseen myös etänä Skypen kautta. Linkki Skype-kokoukseen.

Kokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiat:

#1 Kokouksen avaus
#2 Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja tarvittaessa ääntenlaskijoiden (2) valinta
#3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
#4 Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
#5 Vuoden 2018 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus
#6 Tilinpäätöksen vahvistaminen sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2018 johtokunnalle
#7 Muut esille tulevat asiat
#8 Kokouksen päättäminen

Tervetuloa kokoukseen!

Syyskokous 2018 ja halloweenpikkujoulut

Päivitetty 2.11.2018, lisätty kokouslinkki.

Itä-Suomen kemistiseuran sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 3.11.2018  klo 18.00 alkaen. Kokouksen yhteydessä järjestetään myös kenties ainoaa laatuaan olevat fuusioidut pikkujoulu- ja halloweenjuhlat!

Tapahtuma pidetään Joensuun Metsäkeskuksen kokous- ja juhlatiloissa (Siltakatu 20 B, 4. kerros). Paikalla on myös mahdollisuus saunomiseen.

Seura järjestää jäsenilleen ilmaisen kuljetuksen Kuopiosta Joensuuhun ja takaisin. Ilmoittautumiset kuljetukseen viimeistään 26.10. seuran sihteerille (miakvl@gmail.com). Kokous järjestetään myös videokonferenssina, joten mikäli et pääse paikan päälle, voit osallistua kokoukseen myös etänä Skypen kautta. Linkki Skypekokoukseen

Tapahtuma on jäsenille ilmainen, mutta seuran ulkopuoliset ovat myös tervetulleita 2 euron pääsymaksun hintaan.

Juhlien yhteydessä tarjoamme vuodenaikaan sopivaa ruokaa ja juotavaa. Tervetuloa!

Kokouksen esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja ääntenlaskijoiden (2) valinta
 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
 5. Johtokunnan puheenjohtajan ja muiden jäsenten valinta toimikaudelle 2019
 6. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta toimikaudelle 2019
 7. Johtokunnan laatiman seuran toimintasuunnitelman ja siihen liittyvän talousarvion vahvistaminen toimikaudelle 2019
 8. Varsinaisten, nuorten ja kannattajajäsenten vuosittaisten jäsenmaksujen sekä kannattajajäsenten kertakaikkisen jäsenmaksun määrääminen
 9. Kokouksen päättäminen

Kevätkokous 2018 ja panimovierailu

Itä-Suomen kemistiseura pitää sääntömääräisen kevätkokouksensa Kuopiossa lauantaina 19.5.2018 klo 12.00.

Seura järjestää jäsenilleen ilmaisen kuljetuksen Joensuusta Kuopioon, mutta myös seuran ulkopuoliset voivat ilmoittautua mukaan omakustannetta vastaan (kts. ilmoittautumisohjeet ohjelman alta).

Tapahtumakuvausta, ilmoittautumista ja kustannuksia päivitetty 6.5.2018


Ohjelma

Lauantai
Noin klo 09:00
Siirtyminen Joensuu –> Kuopio

 

Klo 12:00
Kevätkokous, jonka yhteydessä lounas.
Ravintola Kallavesj, Käsityökatu 19

 

Klo 15:00
Tutustumiskierros RPS-brewing-pienpanimoon.
Siikaranta 3B, Kuopio
Kesto: parisen tuntia

 

Klo 18:00 –>
Vapaata illanviettoa Kuopion alueella.

 

Sunnuntai
Klo 13:00
Ohjattu tutustumiskierros Kuopion Sib Labsiin.
Kesto: 1-2 tuntia

 

Noin klo 16:00
Hallittu paluu Joensuuhun.

Ilmoittautuminen

Pyydämme kaikkia seuramme jäseniä, jotka aikovat osallistua lounaalle tai tarvitsevat kyydityksen kevätkokoukseen ilmoittautumaan seuran sihteerille.

Kustannukset

Kokoukseen osallistuminen ja kokouskahvit ovat ilmaisia. Kuljetus Joensuu-Kuopio ja Kuopio-Joensuu ovat jäsenille myöskin ilmaisia.

Oheistapahtumien (kokouslounas, panimovierailu, SibLabs-vierailu) omavastuu per nuppi:

 • Seuran jäsenet 5 €
 • Seuran ulkopuolisille 20 €

Ilmoittautumiset sihteerille viimeistään 12.5.2018! Ilmoitathan samalla mahdolliset erikoisruokavaliot.

Yöpyminen

Mahdollinen majoituksen tarve la/su yölle 19.5. – 20.5. on hoidettava omatoimisesti.

Kokouksen esityslista

#1 Kokouksen avaus
#2 Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja tarvittaessa ääntenlaskijoiden (2) valinta
#3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
#4 Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
#5 Vuoden 2017 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus
#6 Tilinpäätöksen vahvistaminen sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2017 johtokunnalle
#7 Muut esille tulevat asiat
#8 Kokouksen päättäminen

Syyskokous 2017 ja pikkujoulut

Itä-Suomen kemistiseuran sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 23.11.2017 alkaen klo 18.00. Kokouksen yhteydessä pidetään myös seuran pikkujoulut.

Tapahtuma järjestetään Joensuun Jääkarhujen juhlasalissa (Mäntyniementie 1) http://www.joensuunjaakarhut.fi/fi/etusivu/.

Kokous järjestetään videokonferenssina, joten mikäli et pääse paikan päälle, voit osallistua kokoukseen myös etänä Skypen kautta. Linkki Skypekokoukseen

Pikkujouluissa on tarjolla vuodenaikaan sopivaa ruokaa ja juomaa. Tervetuloa!

Kokouksen esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien (2) ja tarvittaessa ääntenlaskijoiden (2) valinta
 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
 5. Johtokunnan puheenjohtajan ja muiden jäsenten valinta toimikaudelle 2018
 6. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta
 7. Johtokunnan laatiman seuran toimintasuunnitelman ja siihen liittyvän talousarvion vahvistaminen toimikaudelle 2018
 8. Varsinaisten-, nuorten- ja kannattajajäsenten vuosittaisten jäsenmaksujen sekä kannattajajäsenten kertakaikkisen jäsenmaksun määrääminen
 9. Kokouksen päättäminen

ISKS 40 vuotta!

Itä-Suomen kemistiseura perustettiin 29. syyskuuta 1977. Tänä vuonna seuramme täyttää siis pyöreät 40 vuotta, jota haluamme juhlistaa järjestämällä seuran jäsenille ja tukijoukoille vuosijuhlan illallisen kera!

ISKS 40-Vuotisjuhla 23.9.2017

Itä-Suomen kemistiseura juhlii 40-vuosijuhlaansa Joensuussa lauantaina 23.9.2017 illallisella sekä siihen liittyvillä iltajatkoilla ja sunnuntaina silliaamiaisella. Tapahtumaan ovat vapaasti kutsuttuna kaikki kemian seurojen toiminnasta sekä kemian alan tilasta Suomessa kiinnostuneet ihmiset Itäisen Suomen (ja toki muualtakin) alueelta.

Ilmoittautuminen vuosijuhlaan tapahtuu seuran sihteerin kautta, samoin kuin seuran jäsenten mahdollisen kyyditystarpeen ilmoittaminen. Tarkemmin, kts. alempaa.

HUOM! Muutoksia tapahtuman ohjelmassa! Kts. tarkemmin ohjkelma ja ilmoittautuminen.

Aikataulu & Paikat

Lauantai 23.9
18:00 – 20:00
Cocktail-tilaisuus Pakkahuone
Rantakatu 2 B, Joensuu
Lauantai 23.9
20:00 – XX:00
Vapaa illanvietto Metsäkeskuksen sauna- ja kokoustilat
Siltakatu 20 B, Joensuu
Sunnuntai 24.9
09:00 – 12:00
Silliaamiainen Metsäkeskuksen sauna- ja kokoustilat
Siltakatu 20 B, Joensuu

Ilmoittautuminen, kuljetus ja hinnasto

Illalliskortin hinta (kattaa illallisen, illanvieton tarjoilun sekä silliaamiaisen) on seuran jäsenille ilmainen. Seuran ulkopuolisille (pätee myös mahdollisen avecin tapauksessa) osallistuminen kustantaa 5 € coctailtilaisuudesta ja 5 € illanvietosta/silliksestä. Jäseneksi voi liittyä paikan päällä.

Ilmoittautuminen vuosijuhlaan tapahtuu sähköpostitse seuran sihteerin kautta. Mainitse sähköpostissasi mahdolliset ruoka-aineallergiat, avec ja tarve kyyditykselle (kts. alla).

Itä-Suomen kemistiseura järjestää tarvittaessa ilmaisen kyydityksen jäsenilleen Kuopiosta/Varkaudesta Joensuuhun lauantaina sekä paluukyydin sunnuntaina. Ilmoitathan kyydin tarpeesta samalla kun ilmoittaudut vuosijuhlaan.

 

Tapahtumassa mukana

Suomalaisten Kemistien Seura, SKS

Kotisivu Yhteydenotto